Bloggen of niet?

Bloggen of niet?

maandag 20 oktober 2014

Mei 2014
"Weet je het zeker, wil je een blog?"
"Ja, dat lijkt me wel een goede manier om van mij te laten horen."

"Maar wat wil je daar dan mee?"
"Nou ja: informeren, feiten geven, en ook een tipje van de sluier oplichten over het leven van een wethouder. De dilemma's, waar ik tegenaan loop, beschrijven, iets vertellen over de dagelijkse dingen...zoiets."

"Maar daarmee maak je je dus wel heel erg kwetsbaar, hè?"
"Ja, en dat realiseer ik me ook wel, maar dat is toch ook wel weer mooi? Ik wil niet onbereikbaar zijn of ergens achter de dikke muren van het gemeentehuis zitten. Mensen mogen best weten dat het een ingewikkelde baan is, dat wethouderschap. Dat je altijd alle individuele belangen moet afwegen en dan knopen moet doorhakken in een algemeen belang. Dat is voor een mensen-mens, zoals ik, zo nu en dan best lastig. Bovendien zal ik dus altijd goed moeten uitleggen waarom ik de dingen doe, zoals ik ze doe. Ik bedoel: stel, ik schrijf iets, en een half jaar daarna zeg ik iets anders op grond van voortschrijdend inzicht, dan moet ik dat dus goed verklaren. Dat houdt mij ook wel weer scherp."

"Maar het College van Burgemeester en Wethouders spreekt toch met '1 mond'? Is het niet lastig richting je collega's, dat jij dingen schrijft waarmee zij het misschien niet eens zijn?"
"Daarom zal ik ook alleen over mijn eigen bevindingen schrijven en minder iets over de dossiers van mijn collega's. En als ik al wil schrijven over politiek gevoelige zaken, dan kan ik de inhoud van de blog eerst laten lezen door mijn collega's. Bovendien vind ik, hoe dan ook, dat het politieke debat thuis hoort in de raadszaal en niet op het internet."

"En gaat je dat niet heel veel tijd kosten, zo'n blog?"
"Geen idee, het leuke is natuurlijk dat ik op dat stukje internet mijn eigen baas ben. Ik bepaal wat ik schrijf en hoe vaak. Mensen kunnen persoonlijk reageren via e-mail. Ik zal dan proberen op alle mails te reageren. Maar ik kan niet op alle reacties via de site reageren, daar heb ik gewoon geen tijd voor. Daarom heb ik niet gekozen om die optie open te zetten. Als mensen vragen hebben kunnen ze bovendien ook persoonlijk naar mij toe komen."

"En als mensen willen dat je ergens over schrijft?"
"Dan is het aan mij of ik dat ga doen. Ik voel me er in ieder geval niet toe verplicht. Nogmaals, ik bepaal wat ik schrijf, het is mijn vrijplaats. Het komt niet in de plaats van alle andere geëigende wegen van communicatie. Ik zie het als een extraatje."

"Hmmm, ik vind toch dat je er nog eens goed over moet nadenken, ervaring leert dat het je veel tijd kost en je kwetsbaar maakt."
"Oké, het hoeft ook niet meteen, ik denk er deze zomer over na."

Oktober 2014
"Ik heb goed nagedacht: doen die blog!"


Margreet Breukelaar, wethouder

GroenLinks blogt


Wilt u reageren?
Stuur GroenLinks een e-mail via onderstaande knop.
Blogarchief


Blijf op de hoogte

Ja, ik wil mails ontvangen van GroenLinks Baarn.
Naam

E-mailadres

Niet invullen
logo Groenlinks Baarn