Wingewest Lage Vuursche

Wingewest Lage Vuursche

maandag 14 december 2015

Het plan voor het theehuis Overbosch, ondermeer met een parkeerplaats voor zo’n 150 auto’s, houdt de gemoederen bezig. Het doel is om inkomsten te genereren om het landgoed Pijnenburg in stand te kunnen houden en om de achterliggende natuur te ontsluiten voor recreanten. Bij die inkomsten kan ik me iets voorstellen, maar waarom het nodig is een eeuwenoud, kwetsbaar natuurgebied bloot te stellen aan meer bezoekers schiet mij in het verkeerde keelgat.

In een ingezonden brief van vrijdag 11 december beschrijft mevrouw Van Tuyll dat de stem van de de recreanten niet is gehoord en dat is waar. Mij is, als een van deze 2,2 miljoen recreanten, ook niets voorgelegd. Maar ik ben tegenstander van nog een theehuis in Lage Vuursche, in ieder geval op deze plek waar het nog betrekkelijk rustig is.

Ik vind namelijk niet dat ik recht heb overal te mogen komen of te moeten gaan. Voor mij heeft natuur ook een op zichzelf staande waarde, een waarde die je niet alleen maar kunt ontlenen aan het aantal toeristen dat ons bosgebied aantrekt en de economische waarde die zij vertegenwoordigen.

Maar als ik toch naar economische motieven moet kijken, vraag ik me sterk af of het helpt als we van onze gemeente een pretpark maken van thee- en pannenkoekenhuizen. Mijns inziens dragen we op deze wijze juist bij aan een langzame teloorgang van onze groene uitstraling.

Maurice van der Valk

GroenLinks blogt


Wilt u reageren?
Stuur GroenLinks een e-mail via onderstaande knop.
Blogarchief


Blijf op de hoogte

Ja, ik wil mails ontvangen van GroenLinks Baarn.
Naam

E-mailadres

Niet invullen
logo Groenlinks Baarn