Baarn viert Coming Out Day

Baarn viert Coming Out Day

donderdag 6 oktober 2016, door: Sylvia Birnie

Aanstaande dinsdag is het World Coming Out Day. Ter ere van deze gelegenheid zal de gemeente Baarn dit jaar voor het eerst de regenboogvlag uithangen. Hiertoe werd op initiatief van de LTS en GroenLinks een motie aangenomen in de raad. Om dit te vieren brengt belangenbehartiger COC Midden-Nederland dinsdagmiddag rond 13.45 uur een bliksembezoek aan onze gemeente.

In theorie is Nederland een land waar lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders zichzelf kunnen zijn. In de praktijk schort het er nog wel eens aan.
In een samenleving met veel groepsdruk is het voor jongeren vaak nog een heel proces om uit de kast te komen. En wie uit de kast komt, ondervindt dagelijks dat hij of zij anders wordt bejegend.
De acceptatie van LHBT's lijkt eerder af dan toe te nemen. Dat werd afgelopen zomer pijnlijk duidelijk in Orlando, waar vijftig jonge mensen om hun seksuele geaardheid werden gedood. Maar het is helaas ook zichtbaar in de werkelijkheid van alledag. Hier in Nederland. Flauwe grappen over homo’s op de werkvloer. 'Homo' als scheldwoord op het sportveld. De emancipatie van LHBT's is nog lang niet voltooid.
De regenboogvlag is een krachtig symbool. De kleuren van de regenboogvlag staan voor diversiteit. Steeds meer gemeenten hijsen op 11 oktober deze vlag, ook in Baarn

Wie in Baarn Coming Out Day wil vieren kan terecht bij LOKAAL-O voor een Regenboog-filmavond. In de voormalige basisschool aan de Prof. Meijerslaan zal om 20.00 de vrolijke film The Birdcage worden vertoont, met Robin Williams en Gene Hackman. Inloop vanaf 19.30 uur, entree €5,-.

Wie 11 oktober ook een regenboogvlag wil uithangen kan deze kopen bij De Wereld van Pippe in de Laanstraat. Zo laten we zien dat het in Baarn geen probleem is om uit de kast te komen.

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil mails ontvangen van GroenLinks Baarn.
Naam

E-mailadres

Niet invullen
logo Groenlinks Baarn