GroenLinks Baarn stelt: Eemland Wonen moet ook duurzaam bouwen

GroenLinks Baarn stelt: Eemland Wonen moet ook duurzaam bouwen

donderdag 11 februari 2010, door: Margreet Breukelaar

In de Commissie Ruimtelijke Ordening en Beheer (ROB) is gesproken over de Prestatieafspraken tussen Gemeente Baarn en Eemland Wonen waarover de gemeenteraad zich op 17 februari uitspreekt. Namens GroenLinks drong Margreet Breukelaar aan op aandacht voor duurzaam bouwen en woningisolatie voor huurders.

Al eerder vestigde GroenLinks Baarn de aandacht op de noodzaak tot woningisolatie van huurwoningen met een ludieke actie op de Brink waarbij het paard met warme dekens werd aangekleed. Onder het motto ‘Laat huurders niet in de kou staan’ drong Margreet Breukelaar er op aan in de Prestatieafspraken met Eemland Wonen afspraken op te nemen die inhouden dat jaarlijks 10% van de nog te isoleren woningen worden geïsoleerd.

De redenen voor woningisolatie liggen eigenlijk voor de hand. Isolatie is goed voor de gezondheid van huurders en draagt bij aan het woongenot. In een goed geïsoleerde woning wordt minder energie gebruikt dus isolatie draagt bij aan de duurzaamheid. Voor huurders is sprake van koopkrachtverbetering, de te besparen kosten (zo’n ¼ van de te betalen huurprijs) kunnen anders aangewend worden. En ten slotte: GROEN WERKT! Volgens de FNV zouden er landelijk 8.000 ‘groene’ banen gecreëerd worden als alle gemeentes er in slagen tot overeenstemming te komen met woningcorporaties.

Wethouder Lieberwerth heeft toegezegd hier met Eemland Wonen over te praten voor de raadsvergadering van 17 februari. GroenLinks gaat er van uit dat de wethouder en Eemland Wonen eigenlijk niet om de bovengenoemde argumenten heen kunnen. Woningisolatie hoort thuis in Prestatieafspraken tussen de gemeente en Eemland Wonen.

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil mails ontvangen van GroenLinks Baarn.
Naam

E-mailadres

Niet invullen
logo Groenlinks Baarn