Kiezers bedankt!

Kiezers bedankt!

zaterdag 24 maart 2018, door: Heidi van Otten

Een week geleden waren de gemeenteraadsverkiezingen. Na een intensieve campagne en een bijzonder spannende uitslagenavond moesten we even een paar dagen bijkomen, maar inmiddels zijn we al weer volop plannen aan het maken voor de komende periode. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om kort terug te blikken op de afgelopen maanden en uiteraard vooruit te kijken naar wat komen gaat.

De afgelopen maanden kleurde Baarn steeds groener. Naast onze posters en spandoeken die door heel Baarn te vinden waren, waren zo’n 20 leden actief in onze huis-aan-huiscampagne. Samen drukten zij op 2000 deurbellen, liepen zij zo’n 100 kilometer door de verschillende wijken van Baarn en voerden meer dan 800 gesprekken met betrokken inwoners van onze gemeente. Het waren mooie gesprekken over wat de mensen bezig houdt.

Of het aan de campagne lag of aan het harde werk van de afgelopen jaren, weten we niet, maar GroenLinks Baarn behaalde afgelopen woensdag meer stemmen dan ooit tevoren.
Maar liefst 1531 inwoners gaven ons hun vertrouwen. Dat is een groei van ruim 30% ten opzichte van 2014. Dit zien wij als een waardering voor onze inzet, maar vooral ook als een opdracht om de ingezette verandering voort te zetten.

De behaalde winst vertaalt zich helaas niet naar een extra zetel in de gemeenteraad. Hiervoor kwamen we slechts 20 stemmen te kort. Zo zie je maar weer dat iedere stem telt.

Heidi van Otten en Allal Ennahachi blijven als raadsleden onze idealen vertegenwoordigen in de politieke arena. Hierbij zullen zij worden bijgestaan door Suus Dijkhuizen die volgende maand zal worden geïnstalleerd als steunfractielid. Ook Nona Salakory zal de fractie blijven ondersteunen, net als Jaap Janmaat.

Helaas nemen wij afscheid van Jeroen Bosman. Als steunfractielid heeft hij zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor Baarn. Hiervoor ontvangt hij grote waardering van de fractie, maar ook van anderen binnen en buiten de gemeenteraad. De intensieve wijze waarop hij zijn rol de afgelopen jaren heeft ingevuld, is voor hem echter niet meer te combineren met zijn eigen bedrijf.

Deze week starten de coalitie-onderhandelingen. Met meer dan 1500 Baarnaars achter ons, zullen wij deze onderhandelingen positief ingaan. De komende jaren mag u van ons verwachten dat wij ons inzetten voor een groen en duurzaam Baarn, waar het goed wonen is voor iedereen, waar we eerlijk delen en zorgen voor elkaar. Ongeacht of dit vanuit de oppositie of vanuit de coalitie is, blijven wij op een constructieve wijze een bijdrage leveren aan deze idealen.

In nagenoeg alle wijken van Baarn zijn we gegroeid. GroenLinks zet zich hiermee neer als een brede beweging die Baarn gaat veranderen van onderop. Bedankt voor jullie steun. Samen gaan we Baarn veranderen!

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil mails ontvangen van GroenLinks Baarn.
Naam

E-mailadres

Niet invullen
logo Groenlinks Baarn