Koester de Eem

Koester de Eem

dinsdag 20 maart 2018, door: Heidi van Otten

GroenLinks wil recreatie langs het water bevorderen. Door bijvoorbeeld het creƫren van picknickplaatsen langs het water. De Eem is een van de parels van Baarn. De waardevolle natuur in en om de Eem beschermen we. Tegelijkertijd ontwikkelen we de Eem als trekpleister voor Baarn en omgeving.

De plannen van de werkgroep "Beleef de Rivier" klonken in eerste instantie veelbelovend. Baarn niet langer met de rug naar de Eem gekeerd, maar de rivier zichtbaar maken als een van de parels van Baarn.

In de uitwerking kan GroenLinks Baarn zich helaas niet vinden. Een boulevard met zwemvijver, strand en horeca vinden wij niet passend in een waardevol natuurgebied.

Daarnaast vinden wij het van belang, zoals bij ieder plan, dat omwonenden en andere belanghebbenden tijdig betrokken worden bij de planvorming.

De plannen bevinden zich nog in de ideeënfase. Mocht dit in de toekomst nader worden uitgewerkt, dan denken wij graag mee over een meer passende invulling van deze prachtige plek aan de Eem, waarbij de beleving van de rivier en de natuur daaromheen centraal staat.

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil mails ontvangen van GroenLinks Baarn.
Naam

E-mailadres

Niet invullen
logo Groenlinks Baarn