Overweldigende hoeveelheid handtekeningen voor de petitie David en Daniel blijven hier!

Overweldigende hoeveelheid handtekeningen voor de petitie David en Daniel blijven hier!

dinsdag 17 mei 2016, door: Alma Nijmeijer

Op 20 april was er op de Brink in Baarn een drukbezochte, indrukwekkende manifestatie voor de broertjes David (11) en Daniël (12) Mytnik. Ze zijn geboren in Nederland, wonen al jaren in Baarn en hebben geen verblijfsvergunning. Ondanks de positieve sfeer tijdens de manifestatie zijn de angst en onzekerheid er voor David en Daniël (en hun ouders) niet minder op geworden. Nog steeds dreigt uitzetting naar Rusland.

Baarn kan dat natuurlijk niet laten gebeuren en in samenspraak met Defence for Children gaat de actie door, met een petitie op papier en online. We willen zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen en aanbieden.
Teken dus allemaal online! De link naar de petitie is: https://davidendanielblijvenhier.petities.nl. Of teken de papieren petitie, bijvoorbeeld bij Larissa, de moeder van David en Daniël, zij staat bij de Albert Heijn in Baarn. Hun vader staat met de petitie bij de Lidl in Eemnes. Ook op de Baarnse basisscholen liggen handtekeninglijsten. Afgelopen vrijdag is de inzameling van handtekeningen begonnen. Tot en met het Pinksterweekend zijn er in totaal al meer dan 5500 handtekeningen (online en op papier) binnengekomen. En we hebben nog ruim een week te gaan.

26 mei: aanbieden petities


Het resultaat van de petities wordt donderdag 26 mei aangeboden aan staatssecretaris Dijkhoff in Den Haag. Dan is er een openbare commissievergadering van de Tweede Kamer waar het vreemdelingen- en asielbeleid wordt besproken en het Kinderpardon aan de orde zal worden gesteld. Met zo veel mogelijk kinderen gaan we die dag met de bus naar Den Haag. Verschillende scholen zullen hun leerlingen toestemming geven om mee te gaan naar Den Haag. Als ook de ouders dit goed vinden, kunnen zij hun kind(eren) via de basisschool aanmelden. Maar ook volwassenen zijn meer dan welkom. Wie mee wil naar Den Haag kan zich opgeven via David-en-Daniel@kpnmail.nl. Per bus zolang er plaats is (we reizen met twee bussen) en anders met eigen vervoer of de trein. Nadere informatie over vertrektijd en programma volgt na opgave.
Voor het bekostigen van deze actie - o.a. bushuur, T-shirts, actiemateriaal - zoeken de organisatoren sponsors. Bedrijven of particulieren die een bijdrage willen geven, kunnen die - graag vóór 20 mei a.s. - overmaken naar: NL56 RABO 0133580172 t.n.v. L.J. v.d. Herberg, onder vermelding van David en Daniël. Wie als sponsor vermeld wil worden op de Facebookpagina van David en Daniël, kan dit in een mail aan bovengenoemd e-mailadres aangeven.

Wilt u meer weten over de actie, mail dan uw vraag etc. naar David-en-Daniel@kpnmail.nl

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil mails ontvangen van GroenLinks Baarn.
Naam

E-mailadres

Niet invullen
logo Groenlinks Baarn